FILTLANDET

Filt er lavet af ulden fra får og andre uldbærerende dyr, og teknikken er i princippet enkel, da friktion, varme og væde filter ulden sammen til et stærkt og alsidigt materiale.
Filt er opstået blandt nomaderne på de store asiatiske sletter, hvor bidende kulde og brændende sol har gjort det nødvendig at opfinde et godt isolerende materiale.
fremstilling af filt kræver store mængder uld, og det får nomaderne i rigeligt mængder fra deres hjorde af får, geder, kvæg, kameler og heste.
Filt har blandt nomaderne først og fremmest været brugt til beklædning og til deres rundkuplede telte,men også ting som væg - og gulvtæpper,masker,legetøj,saddeltasker og hovedbeklædning til heste har været lavt af filt.
Filt har indgået i normadernes hverdag i mange forbindelser, hvilket også afspejler sig i deres mytologi og tro, og filt er ikke kun et materiale af uvurderlig nytte, men også udstyret med magiske kræfter og har haft en vigtig placering i de religiøse ceremonier.
Jeg vil med denne hjemmeside prøve at vise filtens mange muligheder som form - og billedskabende materiale, idet jeg har tilstræbt et moderne og eksperimenterende udtryk, men også forsøgt at gøre det i forbundethed med fortidens filtmagere.

Konrad 27.02.2018 13:53

Din hjemmeside er nyttig. Tak!

---------------------------------------
http://www.kviklantop.com/

inge 27.02.2018 19:23

Tak skal du have Konrad

Laila Nielsen 19.05.2012 00:24

Hej Inge - tak for samtalerne i Hobro. Dejligt at hilse på dig og lære dig lidt at kende. Du havde så fine billeder med på udstillingen Nordlys. kh Laila

Nyeste kommentarer

27.02 | 19:23

Tak skal du have Konrad

27.02 | 13:53

Din hjemmeside er nyttig. Tak! --------------------------------------- http://w...

25.07 | 10:46

Hej Inge - Jeg har delt din fine beretning om jurten med Grima´s faceboo...

25.07 | 10:43

"På dette link er der en udførlig beskrivelse af det fantastiske arbej...