sommer

Denne proces gentog jeg syv gang med samme skaller og nød i koldt vand.Jeg kom 30 gr ud i ad gangen Da jeg ikke skulle bruge mere uld og farven i badet stadig var fin kom det hele over i et stort fladt plastikfad og tegnepapir kom i. Det skete også 3 gange med 3 ark ad gangen i sidste hold også et lille stykke hvidt filt med ponge. til allersidst nogle gamle gurkemeje i det kolde vand natten over, så det gullige uld på billedet er det. Ulden holder fint i skylningen. Vandet tilsidst havde en phværdi på 6 så resten kunne komme i havekomposten.

Her marts 2021 manglede jeg igen hudfarve og kom i hu avokado. 4 skaller og to nødder, ca. 2l vand, koges op,sluk for varmen. Det står til næste dag.

Det har været et fantastisk valmueår denne sommer i vores have.

Allevegne er der valmuer i forskellige farver og størrelser.

Det kunne være spændende  at se om valmuerne gav farve i eco-print og da vi også denne sommer havde et hav af stokroser i mange farver især de helt bordeux, så måtte de også prøves.

Dørpynt af snerler,valmue merian og filt

valmuer på filt

Valmuer: Alt blomstermateriale er væk fra filten efter endt farvning i eddikevandet.Det ville være flot at brodere på.

2020Her i gryden er 2 avocado sten og skaller fra to avocado og vand samt et hvidt vasket silketørklæde og ca 25-30 g hvidt karteflor. Efter 1 times tid ved ca 70-80 g uden at røre materialet. Kølet af i vandet til næste dag

Egentlig en god farve men silken tabte meget farve og blev meget lysebrun som nylonstrømper fra gamle dage. god at overfarve på. Ulden var fin.

Da der var meget farve i vandet kom der ca 20 g hvidt karteflor i vandet. Låg på og så stod det til næste dag uden varme. Det blev en rigtig god hudfarve og begge dele holdt i skylningen. Den mørke farve er med i det varme vand og det lyse er i kold vand.

Nyeste kommentarer

27.02 | 19:23

Tak skal du have Konrad

27.02 | 13:53

Din hjemmeside er nyttig. Tak! --------------------------------------- http://w...

25.07 | 10:46

Hej Inge - Jeg har delt din fine beretning om jurten med Grima´s faceboo...

25.07 | 10:43

"På dette link er der en udførlig beskrivelse af det fantastiske arbej...