Ecoprint på pap

Pappet er 300 g papir skåret i postkortstørrelse. Bladene har ligget lidt i blød i eddikevand. Først lægges en flise, derpå microfilm. Papkortet er fugtigt, men ikke for vådt. Fugtig så det bedre optager bladenes signatur. Derefter arrangeres bladene og det hele dækkes med microfilm. Et nyt kort lægges ovenpå og så videre. Tilsidst lægges microfilm, flise og det hele strammes sammen med elastikker og klemmes med skruetvinger.

I grydens bund placeres en lille metalskål. Fyld vand i gryden, der lige når den lille skål. Ovenpå skålen placeres fliserne med kortene. Der tændes op, låget på, så det hele bliver dampet

Der var så god damp på gryden at jeg valgte at lægge nogle silketørklæder med blomster og blade ned i gryden. Det stod sådan et par timer og det hele afkølede i vandet og blev først taget op om aftenen. På billedet ses skruetvingerne om fliserne med de hvide elastikker nede i bunden.

Nu er kortene taget op af gryden og ind på køkkenbordet

Microfilmen er væk og pappet er meget vådt. Dette er ikke det foregående blad men flere sammen. Nogen gange kan farverne virke svage når de er våde. Vend kortene hyppigt mens de tørrer.

Her er nogle af de tørre kort. De var et par dage om at tørre.

Dette kort er noget utydeligt. Det er fint i pappet og jævnt at skrive på, så mon ikke det kan bruges alligevel. Her er brugt storkenæb, løvefod og regnfan og vild jordbær

Her er brugt farveblyanter. Det er en sjov opgave at følge bladenes strukturer og lege lidt med motivet og alligevel være tro mod det oprindelige.

Nyeste kommentarer

27.02 | 19:23

Tak skal du have Konrad

27.02 | 13:53

Din hjemmeside er nyttig. Tak! --------------------------------------- http://w...

25.07 | 10:46

Hej Inge - Jeg har delt din fine beretning om jurten med Grima´s faceboo...

25.07 | 10:43

"På dette link er der en udførlig beskrivelse af det fantastiske arbej...